Rijmaran motorhome en caravan

Met de caravan op wintersport in Frankrijk en Oostenrijk

Het lijkt omslachtig, een enorm gedoe en oncomfortabel: winterkamperen. Maar steeds meer toeristen zien er geen graten in om met de caravan of mobilhome op wintersportvakantie te gaan. Meestal kom je terecht op campings met de nodige voorzieningen, je ligt soms vlak naast de pistes en vooral: je slaapt in je eigen bed!

Verrassend veel voordelen

Winterkamperen heeft absoluut voordelen. Je hoeft niets ver op voorhand te boeken. Gewoon even de weersomstandigheden checken, een plekje op je favoriete camping reserveren en je kan vertrekken.

Bovendien is dit een heel familievriendelijke manier om op wintersport te gaan. De kinderen kunnen na het skiën nog ravotten in de sneeuw op de camping, terwijl ze anders in het hotel moeten blijven.

En wat met de skispullen? Als je ze niet op de camping zelf kan huren, kun je vast en zeker terecht in het dorp!

Winterkamperen in Frankrijk

In Frankrijk zijn in de bekende wintersportgebieden wintercampings (‘campings caravaneiges’) te vinden. Wie in Les Arcs wil skiën kan in Bourg-Saint-Maurice op camping Les Versoyen kamperen. De camping is goed bereikbaar, ook bij veel sneeuw, en beschikt over alle voorzieningen. Hoger in de bergen in Peisey ligt camping Les Lanchettes.

Wie in La Plagne of in het skigebied Paradiski wil skiën, kan kamperen in Montchavin-Les Coches, op zo’n 600 meter van de skiliften. Niet ver van Les Trois Vallées kan je aan de rand van Valloire op de gemeentecamping Sainte Thècle terecht. Sanitaire voorzieningen liggen er tegenover. In Morzine ligt een camping op 930 meter hoogte op een plateau met een onvergetelijk uitzicht: camping Les Marmottes!

Winterkamperen in Oostenrijk

In de deelstaat Karinthië, in het zuiden van Oostenrijk grenzend aan Italië en Slovenië, vind je 17 bekroonde campings die in de winter open blijven. Bovendien kan je na het skiën op sommige campings genieten van een sauna, massage en andere wellnessfaciliteiten.

Vooral in Tirol liggen interessante campings waar je jouw wintersportvakantie kan doorbrengen. Camping Brixen in Brixen im Thale is een ruime camping die alle voorzieningen voorhanden heeft voor een geslaagde skivakantie. Deze camping ligt wat afgelegen, maar een gratis skibus brengt je in geen tijd naar de pistes. In het Zillertal ligt Hells Ferienresort waar je zowel in gezellige chalets als in je eigen camper kan slapen. Op camping Aufenfeld, ook in het Zillertal, kan je skispullen huren en uitrusten in een verwarmd binnenzwembad. Op camping Itter in het gelijknamige dorpje verwelkomt de familie Ager je met open armen.

Bron: reisreporter.be

 

- Monnikenwerve 135 / 01 - B-8000 Brugge - Tel. +32 (0)50 31 17 92 - Fax. +32 (0)50 31 45 24 - Website by Lodestar | Privacy policy