Rijmaran motorhome en caravan

Op reis met je eigen kot!

Op reis met eigen je kot

Niet getreurd, ga deze zomer gewoon op reis met je eigen kot! 

Wat denk je van een camperreis in België? Dit kan ook op een heel leuke en avontuurlijke manier. Iedereen met een mobilhome of caravan zou dit eens moeten gedaan hebben. Ons Belgenland heeft namelijk uitgestrekte bossen en prachtige landschappen. Lees onze aanrader!

Trip door de Ardennen 

Malmedy is een rustig stadje, maar met genoeg te doen in de omgeving. Perfect om het hoofd even leeg maken in de natuur. Vanaf de camping Du Moulin zijn er vele wandelroutes met verschillende niveaus. Je kan voor de wat zwaardere wandelingen kiezen met steile hellingen, maar je kunt het ook rustiger aan doen in het nationale park Hoge Venen (Hautes Faugnes). Op tien minuten afstand van Malmedy kun je daar ook ontspannen wandelen door de mooie natuur zonder dat je te veel omhoog moet. 

In het centrum van de Ardennen vind je La Roche-en-Ardenne, een mooi stadje gelegen aan de Ourthe, het heeft tevens leuke winkeltjes en een prachtig kasteel boven de stad. Daar vlak bij bevind zicht Durbuy, nog een mooier pittoresk stadje! Hier vind je mooie huizen, oude straatjes, gezellig restaurantjes, het dropje ligt ook aan de Ourthe. Een interessante camping in de buurt is Domaine Chateau de Dieupart in Aywaille, een mooie kleine camping bij een kasteel aan het riviertje de Amblève.

Heb je graag nog wat beweging in rustgevende omgevingen in Luik? Passeer dan als laatste stop langs Jalhay. Je kan hier het Duits-Belgische natuurpark Hoge Venen-Eifel bezoeken, dat 2.485 km² groot is. Maar bovenal kan je hier  naar hartenlust wandelen dankzij bewegwijzerde routes.

Heb je er nog niet genoeg van? Bezoek dan ook Rochefort. Dit stadjes staat bekend om haar bieren, kazen en grotten. Gelegen aan een riviertje en met deze lekkernijen en grotten is dit de ultieme laatste stop voor de terugweg naar huis. Geniet van de lekkere bieren en de heerlijke kaas in de cafés en maak de laatste wandelingen of fietstochten in de buurt. Als je de grotten hebt gemist deze vakantie, dan heb je hier nog de kans om alsnog de grotten en het wildpark van Han bezoeken. 

 

Meer tips of inspiratie nodig? Stuur gerust een email.

Rijmaran team

 

- Monnikenwerve 135 / 01 - B-8000 Brugge - Tel. +32 (0)50 31 17 92 - Fax. +32 (0)50 31 45 24 - Website by Lodestar | Privacy policy