Rijmaran motorhome en caravan

Tips om uw ideale camper te schaffen

Campers, motorhomes of mobilhomes, velen dromen ervan om op een andere manier te gaan reizen. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden als je overweegt om een motorhome aan te kopen?

Doe eerst wat ervaring op

Voor je een paar tienduizend euro uitgeeft, is het belangrijk om praktijkervaring op te doen. Huur eens een camper en maak er een reis mee.

Een motorhome voor elk gezin

Voor elke gezinssituatie is er wel een type voertuig. Ons advies? Koop niet té groot. Een bed op overschot mag dan wel aanlokkelijk klinken; in de praktijk is het snel verloren ruimte.

De vier belangrijkste types campers

In grote lijnen kun je kiezen uit vier verschillende types campers:

De camperbus

De camperbus is de eenvoudigste versie. Hij is compact maar net groot genoeg voor twee en kan ook voor dagelijks vervoer gebruikt worden.

De alkoof-camper

De alkoof-camper is herkenbaar aan de grote ruimte boven de bestuurderscabine. In die ‘verhoging’ is een tweepersoonsbed ondergebracht. De alkoof-camper is ideaal voor een kleine familie.

De half- of semi-integraal camper

De half- of semi-integraal lijkt op een alkoof maar in tegenstelling tot de alkoof is er hier wél een overgang tussen cabine en woonruimte.

De integraal camper

De integraal heeft geen aparte cabine. Alle faciliteiten, inclusief de zogeheten ‘drivers seat’, maken deel uit van het volume waardoor de beschikbare ruimte optimaal wordt benut.

Prijs is niet het belangrijkste argument

Het aanbod is breed en vaak zitten de grote prijsverschillen in de afwerkingsgraad maar ook in het rijcomfort en de geboden opties. Je bepaalt uiteraard geheel zelf je budget maar het belangrijkste aankoopargument is wat je ermee wil doen, veeleer dan de kostprijs.

Bron: touring.be

- Monnikenwerve 135 / 01 - B-8000 Brugge - Tel. +32 (0)50 31 17 92 - Fax. +32 (0)50 31 45 24 - Website by Lodestar | Privacy policy